Bli MSO-underviser du også!

Drømmer du om en jobb i MSO? Her finner du kanskje svar på noen av spørsmålene dine. Skulle noe likevel være uklart, ta kontakt med oss på e-post: styret@mso.oslo.no

Hvem kan jobbe i MSO? 


Alle medisinstudenter i Oslo kan bli med. Ernæringsstudenter og odontologistudenter kan dessverre ikke undervise for oss, ifølge retningslinjene fra Helsedirektoratet som finansierer virksomheten vår.

Hvordan blir jeg en MSOer? 


For å kunne begynne å undervise hos oss må du gjennomføre fire av fem kveldskurs. På denne måten blir du godt rustet til å gjøre en god jobb. Internopplæringen blir holdt i starten av hvert semester, og ytterligere informasjon vil komme i forelesninger, samt bli publisert på samtlige kullsider ila. semesterstarten. Du er selvsagt velkommen til å være med på kveldskursene for å lære mer, selv om du ikke har planer om å undervise.  

Hvorfor er arbeidet til MSO viktig? 


Seksualitet er en kilde både til glede og besvær. Mange unge mennesker synes det er vanskelig å forholde seg til samfunnets kunstige kroppsidealer. Dessuten blir tusenvis av norske ungdommer hvert år smittet med kjønnssykdommer, eller blir ufrivillig gravide. Vi i MSO ønsker å gi ungdommer et sunt forhold til kroppen sin, lære gledene ved sex, begrense kjønnssykdommer og minske uønskede graviditeter. Denne viktige jobben vil vi ha deg med på! 

Kan det hende at jeg lærer noe spennende?


Seksualitet, kjønnssykdommer og prevensjon er temaer som opptar de aller fleste, og som lege kommer du til å møte på disse temaene daglig. Dessverre er undervisningen på studiet om dette begrenset. Du lærer kanskje underlivsanatomien ned til siste latinske detalj, men dette står absolutt ikke i hodet på unge voksne i Norge. Vi tilbyr et opplæringsopplegg der vi legger vekt på de aktuelle problemstillingene som du, dine venner, og andre ungdommer lurer på. Som medisinstudent blir du automatisk kvalifisert til jobben som partylege, og gjennom MSO vil du være forberedt på å svare på det meste av spørsmål på neste vorspiel! Ved å jobbe hos oss får du dessuten praktisk erfaring i å undervise. Evnen til å kunne legge frem vanskelige medisinske temaer på en forståelig måte, er vesentlig for å kunne bli en god lege. 

Er MSO noe gøy, da?


Hvilken bok er best i indremedisin? Trenger jeg den store, tunge kirurgiboken? Hos oss treffer du studenter fra alle kull, og slike venner kan være gode å ha når studiehverdagen strammer seg til. I tillegg til å undervise, arrangerer vi også hytteturer, seminarer og andre sosiale sammenkomster, som gir en enestående mulighet til å ha det hyggelig, og treffe litt andre medisinstudenter enn dem du ser på forelesning hver dag. Å få en hel ungdomsskoleklasse til å bryte ut i latter ved å si at underlivssopp ikke er kantareller eller fluesopp er heller ikke til å kimse av.

«Jeg er dessverre nødt til å bruke studiedagen på å tjene penger, så MSO er ikke noe for meg.» 
Som om det ikke allerede var nok gode grunner til å bli med, får du attpåtil penger for å være med på herligheten. Alle jobbene vi er på er bra betalt, så argumentet om at "jeg har ikke tid, jeg må jobbe for å tjene penger" holder ikke. Vi har undervisning omtrent en gang i uken gjennom semesteret, og du bestemmer selv hvor mye du vil jobbe. En fleksibel, godt betalt og ikke minst morsom jobb, med andre ord.

Er ikke MSO bare nok en tullete studentorganisasjon?


MSO ble grunnlagt i 1974, men vi har drevet seksualopplysning siden 1969. Vi har derfor 50 års erfaring i seksualopplysning. Vi er en viktig aktør innenfor seksualhelse i Norge, og hos oss finner du kanskje landets beste kompetanse på å undervise om seksualitet for ungdom. Vi får våre driftsmidler fra direkte fra Helsedirektoratet, og er på den måten en del av regjeringens satsningsplan på seksualhelse for ungdom. Vil du være med i en studentorganisasjon som utgjør en forskjell, er MSO det beste valget.

© 2020 - MSO

(org.nr: 971 278 463)

- kontakt(at)mso.oslo.no -